Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

A5: slecht spelen en toch winnen

Geplaatst op Zaterdag 14 December 2013 om 17:45 (1442 keer bekeken)
Geschreven door: Peter Mulder

Be Quick A5 heeft ook de zevende wedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. Tegen hekkensluiter Gorecht was het echter een stuk lastiger dan vooraf gedacht.

De eerste goal van Jacob van den Bosch viel wel heel snel ( 7e minuut), maar daarna wilde de bal er niet meer in. Mogelijkheden genoeg, tientallen kansen werden verprutst. Gorecht stelde daar helemaal niets tegenover. Vlak voor rust omspeelde Jacob de keeper van Gorecht en werd het toch nog 2-0.

In de rust trok keeper Hensen Dijkema een gewoon shirt aan, Werner Werkman ging de tweede helft op doel staan.

Gorecht kwam zowaar tweemaal kort achter elkaar wel voor het doel van Be Quick en die ballen gingen er allebeide in! Zeer effectief dus van de gasten, het stond toen
zomaar 2-2.

De met kramp uitgevallen Mehmet Suludere kwam vervolgens terug op het veld en wist op schitterende wijze de 3-2 binnen te schieten.
Maar Gorecht had de smaak te pakken en wist door geklungel achterin bij A5 bij de derde keer dat ze een kans kregen weer te scoren: 3-3!

Vervolgens gingen de boys van A5 een versnelling hoger spelen, wat meteen resultaat had: eerst poeierde Hensen de 4-3 in de touwen en had Luuk Hermsen koppend eindelijk succes: 5-3.

Wie dacht dat de wedstrijd toen gestreden was kwam bedrogen uit, want met nog vijf minuten op de klok kwam Gorecht notabene door een assist van de uittrappende keeper ( uittrap over de falende verdediging heen) op 5-4.

Kort daarna sloeg een verdediger de bal met de hand uit het doel: strafschop!
Wie de penalty mocht nemen werd door Hensen en Joost Mulder bepaald door het lot met 'steen-papier-schaar'. Joost won en mocht hem nemen. Hij schoot onberispelijk raak in de linkerhoek: 6-4!

Man van de wedstrijd was Mehmet Suludere, die het team op moeilijke momenten op sleeptouw nam en de belangrijke 3-2 maakte.

Tot slot nog dank aan Steef Bredeweg, die zich een kwartier voor de wedstrijd bereid verklaarde de KNVB-scheidsrechter die niet op kwam dagen, te vervangen. Hij floot een foutloze wedstrijd en stuurde de hands makende verdediger van Gorecht niet het veld uit, wat ook niet paste in deze verder zeer sportieve en voor de neutrale toeschouwer attractieve wedstrijd.

 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Wander Groningen

Wander Groningen is de officiƫle Kia en Opel dealer voor Groningen en omstreken. Op onze vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien.

Rostockweg 12
9723 HG Groningen
Telefoon: 050 588 5600
Email: info@wander.nl

Digitale sponsoren