Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick 1887 - Amicitia VMC

Geplaatst op Dinsdag 14 Maart 2017 om 16:50 (237 keer bekeken)
Geschreven door: pieter patje

Zaterdag 11 maart 2017, vooraf door sommigen ook wel Super Saturday genoemd.
Nummer 2 HS 88 mocht aantreden tegen de nummer 3 Poolster en wij mochten als trotse koploper aantreden tegen de stadse rood hemden van Amicitia VMC die zich op dat moment op plek 4 bevonden.

Met in het achterhoofd nog de beschamende oor wassing op sportpark Coendersborg, meermaals benoemd tot de slechtste wedstrijd van het seizoen, moest op het zonovergoten sportpark de Esserberg de mouwen worden opgestroopt en de punten worden binnen geharkt.
Met een goed gevulde selectie en een uitgeruste bank waren alle randvoorwaarden optimaal om vanaf het eerste moment te laten zien wat Be Quick Zaterdag 1 dit seizoen wil bereiken.

Met een Hollandse Hit op de achtergrond werd er verzameld in de kleedkamer waar er opgelucht werd ademgehaald dat Niek Dorrepaal de weg naar het sportpark nog wist te vinden. De muziek werd gedempt en het strijdplan van de trainer werd als een door Robert Ludlum geschreven thriller ten ore gebracht.

(Voor de jongere lezers onder ons: Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.)

Met een achterhoede waarvan nog niet zeker was of de gemiddelde leeftijd wel toereikend voor de senioren was, een middenveld waarvan men zeer zeker was dat de gemiddelde leeftijd toereikend voor de senioren was, een voorhoede waarmee de 6-1 van Barcelona tegen PSG kon worden geëvenaard en een bank met een verlosser, een sierpaard, een werkpaard en een verloren zoon werd er stipt om 16:15 afgetrapt.

De wedstrijd begon direct zoals er van een topper mocht worden verwacht; fel, op het randje en vol emotie. Ingrediënten die de trainer en het toegestroomde publiek ( +/- 50 man en een hond) na enkele minuten zagen worden omgezet in een welverdiende 1-0. Was het een corner in twee keer of was het een voorzet, het was ieder geval Vincent Postma die de bal in één keer uit de lucht keurig binnen schoot.

Gehoord vanaf de bank; Kan die dat nou ook al? Niet gek met maat 48,5.

De wedstrijd kabbelde enkele minuten wat voort nadat er een corner toch wel panklaar op het hoofd van Bart Kraneborg kwam (bij ons nog onbekend of het familie van chefkok Robbert Kraneborg is, wellicht volgende keer hierover meer). Toch kreeg Bart het uitstekend voor elkaar om deze afgemeten corner tot doeltrap te verwerken. Was het de zon of stonden de lichten rondom het veld nog aan? In ieder geval leverde het de nodige oe’s en aa’s op, zo ook vanaf de bank.

Gehoord vanaf de bank; Janco wil je niet de hele tijd achter mij gaan zitten, daar wordt ik onrustig van. Is goed joh dan ga ik wel warmlopen.

Nu was het de buurt voor het jonge grut om zich te laten zien, debuterend op de linksbank liet Rick Pijpker zien dat hij Kwame Agyemang uitstekend kan vinden. Met een afgemeten dieptepass was het Kwame die de nummer twee van Amicitia zijn hielen liet zien. Met de achterlijn die steeds dichterbij kwam werd een voorzet op maat afgeleverd. Wederom was het Vincent Postma die deze bal tegen de touwen kreeg.

Mocht u trouwens de nummer twee van Amicitia kennen of bent u het zelf, het spijt ons dat u een erg onplezierige middag heeft gehad. Wij worden er op training ook niet vrolijk van dat hij ons aan alle kanten voorbij loopt. Tikkie hier tikkie daar schijnt te helpen

Na dit alles vond Lutsen Smits het wat sneu voor Amicitia worden en schoot een vrij grote kans in de korte hoek naast de goal. Dit alles terwijl de keeper er al voor had gekozen om zo ongeveer in de kantine (of was het clubhuis) te gaan staan. Mooi moment om over te gaan op de rust.

Met de thee net op en de schouderklopjes uitgedeeld werd er begonnen aan de tweede helft, inmiddels wetende dat de wedstrijd tussen Poolster en HS 88 2-2 was geworden. Wetende dat er punten waren verspeeld werd er scherp begonnen aan de tweede helft. Na een paar halve kansen voor Be Quick vond de trainer het tijd voor vers bloed en werd en een dubbel wisselbeleid gehanteerd. Het sierpaard en de verloren zoon mochten bewijzen dat ze nog toegevoegde waarde hadden.
De wedstrijd ontvouwde zich tot éénrichtingsverkeer met een aantal kansen voor de thuisploeg die door verschillende niet nader te benoemen personen vakkundig om zeep werden geholpen. Net op het moment dat er werd gedacht dat de wedstrijd rustig werd uitgespeeld was daar de man van de wedstrijd nogmaals. Gerlof Veltman worstelde zich in de 16 meter van Amicitia langs een aantal verdedigers en schonk de bal aan Vincent die dit wederom tot doelpunt omtoverde.

Gehoord vanuit het veld; zal wel weer niet op stap zijn geweest gisteren.

Met de 3-0 op het scorebord werd de wedstrijd tevreden uitgespeeld en mocht Kwame Agyemang zich zelf nog belonen voor een prima optreden door voor de 4-0 te tekenen. De verlosser mocht ook nog even proeven aan de wedstrijd en het werkpaard mocht rustig op stal blijven. Het publiek werd nog getrakteerd op een zeer verdiende penalty die ook vakkundig door Janco van den Berg voorlangs werd geschoven.

Gehoord van de nemer; Ik wou te graag. De volgende neem ik sowieso weer.

Al met al was het een prachtige middag op de Esserberg:

Er werd met 4-0 gewonnen
De concurrenten verspeelde punten
De verdediging stond als een huis
Het middenveld was heer en meester
De voorhoede scoorde 4 keer
De trainer kreeg gelijk
Het bier smaakte goed
De Hollandse hits verplaatsten zich van de achtergrond naar de voorgrond

Wij zien u komende zaterdag graag op sportpark Onder de Juffer waar Be Quick het opneemt tegen SGV.

Allard

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren