Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick 1887 - Poolster

Geplaatst op Maandag 13 Februari 2017 om 09:14 (305 keer bekeken)
Geschreven door: Pieter Patje

In een heuse topper in de 4e klasse E is zaterdag 11 februari de wedstrijd tussen Be Quick en VV Poolster onbeslist gebleven. Na het laatste fluitsignaal weergaf het scorebord een 2-2 eindstand.
Na een goede hervatting van de competitie arriveerde de mannen van Zaterdag 1 goed uitgeslapen en vol vertrouwen op vesting “De Esserberg”. Voor deze late namiddagwedstrijd zou aangetreden worden tegen de nummer drie van de competitiestand en dus concurrent VV Poolster. Ondanks dat Be Quick na de eerste ontmoeting met de volle buit naar huis was vertrokken was er geen sprake van onderschatting of dergelijk: Poolster beleefde dit seizoen weliswaar een wat moeizame competitiestart, maar had voor aankomst bij Be Quick sinds 15 oktober nergens meer ook maar één puntje laten liggen door zesmaal op rij te winnen, een knappe prestatie!
Omdat Be Quick gelukkig ook spelers had kon onder koude omstandigheden om 16:15 afgetrapt worden, onder leiding van de heer Rozema. Ondanks het kleine verschil op de ranglijst liet de thuisploeg het eerste halfuur het betere spel zien, ook al bleven écht grote kansen uit. Iets meer durf en lef in aanvallend opzicht zou daarom niet misplaatst geweest zijn. Ook de gasten wisten weinig kansen te creëren, mede door de compacte organisatie van Zaterdag 1. Het laatste kwartier voor rust deed zich echter een kleine dip in concentratie voor bij de gastheren, waardoor Poolster in de omschakeling een aantal keer voor dreiging in de buurt van de goal kon zorgen.
Het gevaar moest dus net als een week geleden, uit tegen de Heracliden (1-2 winst), van de standaardsituaties komen. In het rommelige gevolg van een corner wist spits Vincent Postma kort voor rust Be Quick op voorsprong te zetten. Op drie meter afstand van de doellijn tikte hij eerst op stijlvolle wijze de bal over de keeper van Poolster, om vervolgens met de punt van de schoen de bal over de lijn te werken. “Is ook niet heel lastig als je maat 48,5 hebt”, aldus Vincent Postma die nu twee wedstrijden op rij het net heeft gevonden. Een fraai doelpunt en dus ook de voorsprong in de rust. Terwijl de spelers aan de thee zaten was het pupil van de week Martijn van Kesteren die het publiek mocht vermaken door te proberen zijn record hooghouden (6) te verbeteren. Helaas Martijn, volgende keer beter!
Na de rust bleven standaardsituaties een cruciale rol spelen, alhoewel dit keer niet in het voordeel van de thuisploeg. Na enkele minuten kreeg ZatUno op discutabele wijze een penalty tegen, die feilloos werd ingeschoten. Kort daarna kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Met een magnifieke knal werd een vrije trap van lange afstand in de kruising gestreept, buiten bereik van doelman Niek Dorrepaal.
Na deze wake-up call deed Be Quick er alles aan om de achterstand om te draaien. Dit lukte uiteindelijk via Gerlof Veltman, die met een mooie schijnbeweging de verdediging van Poolster op het verkeerde been zette en met rechts de bal in het doel werkte. Hierna kreeg de thuisploeg nog genoeg kansen op de beslissende goal, met onder anderen een schot op de paal van huis-DJ Kwame Agyemang, maar wisten de mannen deze niet meer te forceren. Poolster had overigens ook nog met de volle buit richting huis gekund, maar een slimme pass langs het doel werd niet getoucheerd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, waardoor het verschil op de ranglijst onveranderd blijft.
Volgende week gaat Zaterdag 1 proberen zich te revancheren met een overwinning op bezoek bij Middelstum. Namens mij, Bart Kranenborg, bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!
 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren