Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick 1887 zaterdag 1 - VVS Oostwold

Geplaatst op Maandag 30 Januari 2017 om 07:42 (287 keer bekeken)
Geschreven door: Pieter Patje

Be Quick Zatuno - VVS

En dan mogen we opeens weer. De winter is nog lang niet achter de rug, maar in de vierde klasse is men alweer aan de competitie begonnen. We schrijven 28 januari. Vrijwel alle wedstrijden uit de competitie zijn afgelast, maar niet op het magistrale kunstgrasveld van BQ. En waarom zouden ze ook? De winter bleef vandaag even weg, wat resulteerde in een zalig voetbalweertje. Of zoals Durk Noordwijk zou zeggen; "het is echt-echt-écht lekker weer". Over Durk overigens later meer.

Als je vier maand lang niet op het veld hebt mogen staan is het moeilijk om in een wedstrijdverslag het niet een klein stukje over jezelf te hebben. Sorry daarvoor. Na een verrekking van de binnenste knieband ergens in competitiewedstrijd 3, een lang revalidatieproces onder de bezielende leiding van de fenomenale technische staf, een ijzeren discipline van mijzelf waarbij hard werken voorop stond en enkele trainingen volle bak mee te hebben gedaan stond ik vandaag weer op het wedstrijdformulier. Stiekem met de - ijdele - hoop op een basisplek, maar uiteindelijk tevreden met 10 minuten veel te gretig invallen en in principe heel weinig uit richten. Overigens konden die 10 minuten speeltijd een stuk meer zijn als Durk - niet fit, wel fit, niet fit, toch maar wel fit omdat ik anders de muziek moet regelen - gewoon normaal had gedaan, maar soit. We zijn er weer, een zalig gevoel.

Dan de wedstrijd zelf. Een kwartier later begonnen omdat de - overigens prima leidende - scheids zijn outfit vergeten was. Kan gebeuren, iedereen maakt fouten. De enige verliezer van dat kwartiertje was ex BQ'er Bas van Nikkelen Druipert, die als toeschouwer hoopte niet de hele wedstrijd te hoeven aanschouwen. Helaas Bas, daar stond je toch dik 2 uur in de kou.

Wegens het vele geroezemoes op de bank (Tokkie v Kesteren zat op de praatstoel) heb ik weinig meegekregen van de wedstrijd. Na een redelijk begin gaf iemand ergens op een gegeven moment een weergaloze bal op Gerrit die het balletje beheerst onder de keeper in de verre hoek schoof. VVS deed niet veel onder voor BQ maar was onmachtig. Dit kwam mede doordat Allard v Boven, onze Leider, zich hard herpakt na het TKB - debacle waarbij alle aanwezigen toch regelmatig moesten gniffelen om de capriolen van deze man.

Met een 1-0 ruststand werd er, nou ja, gerust inderdaad. De trainert wisselde direct twee spelers, wat resulteerde in luid gevloek van mijn persoontje. Minder speeltijd door Durk Noordwijk, en dat noemt zich dan een vriend. Dan maar genieten van het spelletje.. In de tweede helft werd het een soort stiftwedstrijd, waarbij Gerlof Veltman, Kwame Agyemang en Gerrit Vos de voornaamste kandidaten waren. De wedstrijd werd glansrijk gewonnen door man van de wedstrijd Gerrit, die een balletje fenomenaal over/langs de keeper chipte. De rest dacht volgens mij dat de keeper nog niet was ingeschoten. Na een lekker aanvalletje met een assist van Kwame en een goal van Gerlof werd het 3-0, was de wedstrijd gespeeld en mocht ik nog even op komen draven. Heerlijk! Uiteraard werd het - door een gigantische fout van Allard - direct 3-1, maar dat was het dan ook. De scheids floot ergens tegen zessen voor het eindsignaal, op naar de bitterballen.

Al met al een heerlijk dagje met de basisplek voor Rick Strating, de bestuurskamer die overgeheveld werd richting de pub, de vele toegestroomde toeschouwers, de rentree van mijn persoontje, de goals van Gerrit, het uiterlijk van Gerlof, de geluiden van Sunka, de reservebal van Dhr.P. Patje en het foutje van Allard. Volgende week op naar de Heracliden - als koploper - voor weer 3 punten en wellicht 20 minuten speeltijd. Hallee!

Jelmer Douwstra

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren