Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick delft onderspit in topper tegen Dongen

Geplaatst op Maandag 5 December 2016 om 15:17 (520 keer bekeken)
Geschreven door: Dick Osinga

Be Quick stond voor de tweede achtereenvolgende week aan de aftrap van een topper. Werd vorige week koploper a.s.v. De Dijk in Groningen nog knap met 2-1 bedwongen, een week later was het de strijd tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. De Brabantse equipe v.v. Dongen, kwam nu als winnaar naar voren.

De wedstrijd tussen de beide runners up was er een met twee gezichten. Het eerste bedrijf was er een overwegend dominerend Dongen te aanschouwen en in het tweede bedrijf was het Be Quick dat het betere van het spel op de mat toverde. En totaal was het een wedstrijd die van begin tot eind boeiend was met veel spannende momenten voor beide doelen.

Remon Koenen (Dongen, links) neemt het vuur van Be Quick 1887 onder vuur.

De ploeg van trainer Mischa Visser kwam na de lange reis kennelijk niet op de gewenste scherpte uit de kleedkamers en dat was feitelijk de grondslag voor een snelle achterstand. De Brabanders starten namelijk wel fel en drukten Be Quick in de verdedigende stellingen. Overigens ook de gewenste spelopvatting van de withemden om vanuit een goed georganiseerde defensie ten aanval te trekken. In die openingsfase waren er dan ook een paar dreigende aanvallen te zien van Groningse zijde.

Een gebrek aan scherpte liet dus onverlet dat de eerste de beste doelrijpe kans al na vijf minuten voor de BQ ploeg was. Na weer zo’n goede aanval werd de bal door Remon Bolt rakelings naast het doel gekopt. Zo voor het oog voetbalde de BQ ploeg in de openingsfase dus niet slecht, maar vooral in de duels toonden de Dongen spelers meer strijdlust en dit leidde tot een vroege voorsprong: Luuk Hultermans schoot in de 12e  minuut raak na een corner, waarbij er niet direct fel op de bal werd verdedigd. In de volgende fase van het duel was Dongen duidelijk de beste ploeg en het was invaller doelman Frank Schilstra – Bart Woering was ziek – die zijn ploeg direct al voor een grotere  achterstand behoedde met een serie uitstekende reddingen.

BQ hield onder het Dongen geweld stand tot de 26e minuut. Op het middenveld werd een foute BQ pass onderschept en met een snelle actie werd de bal diep meegegeven, waarop een afgemeten voorzet in eerste instantie kon worden weggewerkt door Frank, maar vervolgens toch kon worden afgerond door de inkomende Rick Schouw, 2-0.

Een Dongense voorsprong waarop niets af te dingen viel en waarbij gelet op het spelbeeld op dat moment ook voor een nog grotere achterstand mocht worden gevreesd. Toch bleef de ploeg onder aanvoering van Robert Talens verder overeind en kon in de rust dus even een hartig woordje worden gesproken. Dat leverde in elk geval een noodzakelijke tactische wissel op voor de jacht op nog een minimaal resultaat.

Vanaf minuut 45  ging de BQ equipe op jacht naar de aansluitingstreffer en het werd al snel duidelijk dat die er zou komen, want ongeveer vanaf de aftrap lag die bijna in het netje. Aanvaller Rick Wiersma was binnen de lijnen gekomen voor verdediger Rick Heim en die bleek als vaker dit seizoen een plaaggeest voor de vijandelijke defensie. Hij gaf dus direct zijn visite kaartje af. Het BQ spel bracht Dongen verder aardig van de wijs, maar defensief bleef men toch redelijk overeind aan Brabantse kant. Het duurde tot een uur speeltijd tot de gewenste BQ goal binnen viel. Rick ontdeed zich weer eens van zijn directe tegenstander en zijn goede voorzet werd door Ahmed Abdallah Al Mahdi scherp bij de eerste paal binnen gegleden, 2-1.

Op jacht naar de gelijkmaker deden zich vervolgens een serie hachelijke situaties voor het Dongen doel voor, maar telkens weer kwam doelman Jordy Zielschot als overwinnaar naar voren. Overigens had ook Dongen nog wel een aantal kansen de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar de gelijkmaker leek toch eerder in de lucht te hangen. Die zou ook gelet op het hele wedstrijdbeeld niet onverdiend zijn geweest. Hij bleef echter uit.

Geen punten dus. Jammer. Wel een boeiende wedstrijd en dat is ook wat waard.

Opstelling: Frank Schilstra, Rick Heim(45e Rick Wiersma), Twan Nieboer, Robert Talens (77e Kees Noordman), Jorrit Kunst, Chris Tiesinga, Remon Bolt, Jorin Keekstra (77e Thomas Careman), Daan Driever, Romano Dajababoe, Ahmed Abdallah Al Mahdi.

 

 

 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren