Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick E1 stunt bijna tegen Udiros

Geplaatst op Maandag 30 Januari 2017 om 07:44 (589 keer bekeken)
Geschreven door: EH

Na de daverende overwinning op GVAV wacht onze jongens in de competitie de volgende topper tegen LAC Frisia uit Leeuwarden. Met nog de geweldige wedstrijd tegen GVAV in gedachten gaan de ouders er even goed voor zitten. Nou ja, staan.

De wedstrijd vindt de dag na Sint Maarten plaats. In plaats dat onze jongens na alle suiker als de brandweer gaan staat er een ongeïnspireerd slap team op het veld. We worden door een goed en scherp spelend Frisia overbluft. Dat resulteert in een aantal kansen voor onze opponent en uiteindelijk in de 1-0.

Pas na een minuut of twintig krijgen we een beetje grip op de wedstrijd. Maar Frisia blijft de betere ploeg en krijgt de beste kansen. Vanuit het niets krijgen we uit een individuele actie een kans die er ingaat: 1-1. Dat is ook de ruststand. Als we halverwege met 4-0 hadden achter gestaan konden we daar niets van zeggen. Daarom mogen we met deze tussenstand heel erg blij zijn.

Na de rust neemt Be Quick het initiatief over en krijgen we een aantal goede kansen die worden gemist. Ondertussen blijft Frisia levensgevaarlijk in de counter en scoort uit een van de uitvallen de 2-1. Op dat moment tegen de verhouding in.

Wij komen terug tot 2-2 en de verwachting is dat de derde er binnenkort ook in gaat bij Frisia. Maar een blessure van een van onze snelle verdedigers gooit roet in het eten. De organisatie is achterin weg en Frisia scoort in de counter 3-2. Dat is ook de eindstand. Groot feest bij Frisia en een zeer teleurgesteld Be Quick dat de eerste twintig minuten geen schim was van de wedstrijd tegen GVAV maar toch knap in de tweede helft het initiatief van Frisia wist over te nemen.

De volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd tegen Roden E1. Dit team speelt in de competitie met onze E2 en heeft thuis met 7-3 van de jongens uit Roden gewonnen. Moet kunnen zou je zeggen.
Op een klein modderig veldje in Roden komen we echter snel op een 2-0 achterstand. Gelukkig worden onze jongens wakker en weten kansen te creëren. Roden verdedigt echter met twee man op de doellijn en de keeper ervoor. Bijna geen doorkomen aan. Uiteindelijk winnen we met 6-2. Het was niet goed maar we zijn door naar de volgende ronde van de beker en dat is wat telt.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is thuis tegen vv Heerenveen. Overigens niet te verwarren met profclub SC Heerenveen E1 dat onder de vlag van Udiros speelt. Onze defensie staat in het begin te slapen en ziet over het hoofd dat er twee man van de Friezen vrij voor onze keeper staan: 0-1.

Het team is wakker geschud, het tempo gaat omhoog en er wordt met veel power gespeeld. Uiteindelijk wordt vv Heerenveen met 9-1 van het veld gespeeld. Een ruime en mooie overwinning, want de tegenstander doet tot op dat moment goed mee in de competitie.

De winterstop komt voor een aantal jongens als geroepen. Er zijn pijntjes en kleine blessures. Wat ook niet verwonderlijk is als je kijkt hoeveel ze trainen en spelen. Waarbij een viertal ook nog eens verplichtingen hebben bij FC Groningen.

In december en januari doen de jongens mee aan het Milk Boarding indoor soccer toernooi. Met deelnemers FC Groningen, Bedum, Heerenveen en GVAV wordt gestreden om de bokaal. Waarbij de FC onze Clayton in zijn gelederen heeft. Het gaat er af en toe hard aan toe in de koude zaal aan de Ulgersmaweg. Uiteindelijk worden wij derde achter FC Groningen en GVAV. Waarbij Clayton met de FC de bokaal omhoog mag houden.

In januari spelen we een oefenwedstrijd tegen HFC E1. Je ziet dat onze jongens niet volledig scherp de winterstop zijn uitgekomen. Ook op de trainingen zie je dat terug. Wij spelen op 75 procent en HFC op 105. In plaats van met elkaar wordt er door een aantal spelers vooral voor zichzelf gespeeld. De wedstrijd eindigt in 3-3 en de jongens hebben daar zwaar de pest over in. Nuttige pot dat weer eens laat zien dat je altijd 100 procent moet geven en dat wij sterker is dan ik.

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is een inhaalwedstrijd tegen Udiros. Dit team wordt door kenners gezien als een van de beste E-teams in Nederland. In dit team stalt SC Heerenveen zijn E-jeugd. Die ze tot ver over de Friese landsgrenzen binnen halen.

Onze eerste competitiewedstrijd was tegen dit team. We zijn destijds door een wervelend Udiros met 15-0 van het veld geblazen. Wat een power en klasse zit er in dat team. We weten dat Be Quick E1 niet meer het E1 van het begin van de competitie is en enorm is gegroeid. Maar dan nog: Udiros E1 is een klasse apart.

Onze trainer Nick Achterhof wordt vanwege vakantie vervangen door Robert Emmelkamp van A1. Robert heeft onze jongens de vrijdag voor de wedstrijd getraind. De jongens zijn stuk voor stuk wild enthousiast over zijn training en trainden goed en scherp.

Zaterdag rond half tien begint de wedstrijd. Onze jongens zitten er direct vol bovenop. Binnen twee minuten ligt de bal verrassend bij Udiros in de touwen. Vanuit een vrije trap wordt de bal op een van onze kleinste spelers gelegd en die weet de keeper met een achterwaartse kopbal te verschalken: 1-0! Onze jongens laten duidelijk zien zich niet weer naar de slachtbank te willen laten brengen. Udiros is echter beter, creëert kansen en scoort de 1-1.

Er wordt met elkaar keihard gewerkt om de tegenstander van het scoren af te houden. De 'over mijn lijk' mentaliteit die we in de wedstrijd tegen GVAV zagen zien we weer terug. Al laat Udiros af en toe zijn klasse zien, het lukt ze de eerste helft niet om de score verder uit te bouwen. Ook wij krijgen kansjes maar weten niet te scoren. Wat bij ons opvalt is dat met name de passing niet goed is. Er wordt te gehaast gespeeld. Al geeft Udiros ons ook niet veel tijd. Met een 1-1 stand gaan we de rust in. Onverwacht, maar niet geheel onverdiend.

De tweede helft laat een ander beeld zien. De inzet is nog hetzelfde, maar onze passing is beter. We weten elkaar nu wel te vinden en spelen veel op de helft van de tegenstander. Illustratief is dat onze keeper op een gegeven moment zelfs zo'n beetje op de middenstip staat. Waarschijnlijk is dat Udiros dit seizoen nog niet eerder overkomen. Daarnaast creëren we behoorlijke kansen.

Helaas hebben onze jongens het vizier niet op scherp staan en weten niet te scoren. Udiros krijgt bij uitvallen ook kansen maar ook zij scoren niet. Een minuut of acht voor het einde krijgen wij een opgelegde kans maar helaas wordt voor een leeg doel de bal op de paal geschoten. Drie minuten later wordt bij een van de snelle uitvallen van Udiros onze keeper toch verschalkt. Twee minuten na de 1-2 wordt de bal buiten bereik over onze keeper heen geschoten: 1-3. De wedstrijd is gespeeld.

Gezien het spelbeeld in de tweede helft was het verlies onverdiend. Maar we mogen ontzettend trots zijn op wat onze jongens hebben laten zien. De tweede helft hebben ze gedomineerd en als leeuwen gestreden tegen een oppermachtig geachte tegenstander. We waren zeer dicht bij een stunt. Illustratief is hoe blij Udiros met deze, in vele ogen onverdiende, overwinning was. Het mocht vandaag helaas niet zo zijn. Maar wat hebben we een geweldige en spannende topwedstrijd gezien!

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren