Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Collectief falen basis voor verlies tegen Magreb’90

Geplaatst op Maandag 6 Maart 2017 om 15:38 (448 keer bekeken)
Geschreven door: Dick Osinga

Het eerste verloor het uitduel tegen Magreb ’90 met 3-1. Een forse tegenvaller. Zo mogen we het verlies in de uitwedstrijd tegen de Utrechtse degradatie kandidaat Magreb’90 toch wel betitelen. Een collectief falen was de enige verklaarbare reden. Slechts drie spelers haalden het gewenste niveau.

Het tegen degradatie vechtende Magreb’90 gaf van acquit af blijk van de wil er het beste  van te maken tegen onze BQ equipe. Dat de tegenstander over technisch vaardige spelers beschikt hadden we al in het met 3-0 gewonnen thuisduel kunnen aanschouwen.  Op hoog tempo en met de gewenste drive zocht men de aanval. In de openingsfase was er overigens nog niets van het nakende debacle te bespeuren. Ook onze jongens zochten met goed aanvalsspel het doel van de tegenstander. En feitelijk waren in die fase ook de beste mogelijkheden voor Be Quick. De aanvankelijk harde wind en regen speelden onze aanvallers echter parten, want vaak was daardoor de eindpass iets te hard. Toch lukte het tot twee keer toe Rick Wiersma vrij voor de Magreb doelman niet de openingstreffer te scoren. In de 24e minuut lukte dat de Utrechters wel na een geslaagde snelle aanval over de rechtervleugel met een rake afwerking door Yassin Ouja (1-0).

Het spelbeeld veranderde daarna niet en op zich was het duel voor de neutrale kijker best het aanzien waard. Immers beide ploegen speelden op de aanval. Alleen van onze kant was het te vaak te slordig en werd voor de wind een hard schot ook node gemist.

Na de pauze kwam onze ploeg direct wel goed uit de startblokken en dat resulteerde al in de 49e minuut in de gelijkmaker. Het was Jorin Keekstra, die op het middenveld de bal onder zijn hoede nam, in dribbelde om vervolgens van rond de  20 meter verwoestend uit te halen. De bal plofte succesvol en onhoudbaar bij de kruising binnen (1-1). Dat leek er even op. Maar al snel stond onze ploeg al weer op achterstand toen een slordige inspeel pass resulteerde in een effectieve tegenstoot en een individuele actie van de rappe en behendige buitenspeler Guytho Mijland tot de  2-1 leidde.

Een tegenvaller met gevolgen. Het BQ spel zakte naar een bedenkelijk niveau en het was doelman Bart Woering die de ploeg in die fase voor een grotere achterstand behoedde, alhoewel hij door een lange door de wind gedragen bal bijna werd verschalkt, maar de lat bracht redding.

Niet verrassend dus dat de Utrechters toch ook de voorsprong uit konden breiden via alweer zo’n goede en snel uitgevoerde aanval. Na een uur speeltijd was het Soufiane Reclaoui die voor de 3-1 tekende. Maar goed, met een beetje meer scherpte was dit allemaal niet nodig geweest.

Met wat lange ballen werd daarna de aanval gezocht en met een kwartier speeltijd te gaan leek onze ploeg de aansluitingstreffer te scoren na een prima aanval. Invaller Youri Schuur schoot raak, maar de assistent- scheidsrechter constateerde buitenspel. Absoluut fout, maar wat doe je er aan. Even later kopte Twan Nieboer een voorzet op de lat. Kortom, het zat ook al niet mee.

Voor ons een wedstrijd om gauw te vergeten. Magreb’90 was al met al de verdiende winnaar.

Opstelling:  Bart Woering, Chris Tiesinga, Thomas Mak, Twan Nieboer, Rick Heim (81e Daro Faraj), Jorin Keekstra, Jur Wardenier (67e Youri Schuur), Daan Driever, Rick Wiersma , Romano Djababoe, Ahmed Abdallah Al Mahdi (46e Thomas Careman)

foto van Cobie Osinga-angenent.

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren