Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Daan Driever schiet Be Quick in drie minuten langs Magreb’90

Geplaatst op Zondag 20 November 2016 om 20:28 (727 keer bekeken)
Geschreven door: Andor Heij/ site tweenul

HAREN – Be Quick 1887 had vanmiddag in het eigen Esserbergstadion aan drie minuten voldoende om Magreb’90 op de knieën te krijgen. Daan Driever stond drie keer op de goede plek en tekende voor de volledige Groninger productie: 3-0. Be Quick blijft door de winst vijfde staan in de derde divisie op zondag. Magreb’90 staat 16e.

Op de winst van Be Quick viel niets af te dingen. De Groningers wonnen vrijwel alle duels en kregen ook nog de meeste kansen op de stormachtige Esserberg. Door de harde wind was goed voetbal vrijwel onmogelijk. Na 13 minuten kreeg Romano Djababoe een goede kopkans die gestuit werd door Magreb doelman Michiel Belhadj Yahia. Driever kreeg de rebound er niet in.

Na 22 minuten kreeg Be Quick de grootste kans toen een simpele vangbal voor Yahia door de wind werd gegrepen en voor de voeten van Chris Tiesinga viel. Tiesinga schoot vanaf vijf meter net over. Djababoe was nog kansrijk, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal niet goed af. De enige echte kans van Magreb voor de thee viel na 39 minuten te noteren toen Jawad Bellasan na een solo op Be Quik doelman Bart Woering stuitte.

Vlak voor rust bediende Raymond Bolt Driever, die zijn man passeerde en droog raak schoot: 1-0. Nog geen minuut later lag de tweede al in het net. Djababoe gaf de voorzet, Driever schot raak en de Groningers konden met een veilige 2-0 voorsprong aan de thee, waar Driever de aanwijzingen gaf: ”Ik stond bij het bord en gaf aan welke voorhoedespelers de loopacties moesten maken bij aanvallen op de zijkant”, aldus Driever.

Magneetjes

“Daan liet de veldbezetting op het bord goed zien, want voorin was die bezetting vaak niet goed”, zei trainer Mischa Visser. “En de derde viel zoals de magneetjes op het bord stonden”.  Invaller Rick Wiersma bediende direct na de pauze Ahmed al Mahdi. Al Mahdi haalde de achterlijn en legde terug op de inkomende Driever: 3-0. “Bij de eerste paal lag de ruimte en daar klapte ik vol in”.

Het niveau van de wedstrijd daalde vlot. Be Quick geloofde het wel en de ploeg uit Utrecht was niet bij machte iets te creëren. Wiersma, Tiesinga, Raymond Bolt en Djababoe kregen voor Be Quick nog wel mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar lieten dat na. Namens Magreb had Giovanni Cairo nog een lob over Woering in huis die te slap was en makkelijk door aanvoerder Robert Talens onschadelijk gemaakt werd.

Er in klappen

“We klapten er goed in”, zei Driever over de wedstrijd. “Daar kunnen zij niet goed tegen. Ze hebben geen uitgespeelde kansen gecreëerd, wel een paar hachelijke momenten. Het niveau was niet hoog. Ik raakte de meeste ballen ook niet goed, maar gelukkig drie keer wel”.

De Dijk

“Lekker. De drie doelpunten vielen precies op het goede moment”, aldus Visser. “De wedstrijd was verder van een bedroevend niveau, maar de weersomstandigheden werkten ook niet mee. Ik heb zin om volgende week te stunten tegen koploper De Dijk”.

“Dan moeten we wel beter met balbezit om gaan”, zei Driever over die wedstrijd. “We moeten Dennis Kaars (topscorer derde divisie) goed in de gaten houden. Hoe we dat gaan doen zeg ik natuurlijk niet. Maar ze hebben natuurlijk veel meer kwaliteiten dan alleen Kaars”.

De 23-jarige Driever, die het liefst als aanvallende middenvelder speelt, maakt een goede ontwikkeling door en wordt ieder seizoen beter, maar aanbiedingen van andere clubs heeft hij nog niet op zak: “Ik heb nog nooit bij een andere club gespeeld als Be Quick, maar ik sta wel open voor iets anders. Ik ben erg benieuwd waar mijn plafond ligt”.

Opstelling: Bart Woering, Chris Tiesinga, Twan Nieboer (69e Thomas Mak), Robert Talens, Rick Heim, Remon Bolt, Daan Driever, Jorin Keekstra, Kees Noordmans (46e Rick Wiersma), Romano Djababoe (77e Rush), Ahmed Abdallah Al Mahdi.

Doelpunten in beeld:

https://twitter.com/VisserMischa/status/800707715962195973/video/1?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=ppatje&utm_content=800710178039599104

 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren