Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

De Heracliden - Be Quick 1887 zaterdag 1

Geplaatst op Maandag 6 Februari 2017 om 17:22 (296 keer bekeken)
Geschreven door: pieter patje

Op een voor winterse begrippen warme dag, gingen onze toppers van zaterdag 1 richting Uithuizermeeden voor een uitwedstrijd tegen Heracliden. De thuiswedstrijd was geëindigd in 3-0 voor Be Quick waar het motto van trainer Robert van de Berg vooraf aan de wedstrijd "Heracliden bij de kladden pakken", dus dat was ook vandaag weer het motto. Het was mooi weer, het veld lag er op het eerste gezicht prima bij (bleek later niet zo te zijn) en Be Quick was klaar voor de aftrap.


Om half 3 was de aftrap. De wedstrijd begon aardig rustig. Geen van beide teams kon echt een fantastische aanval creëren. Het was echter Heracliden met de eerste echt goede kans, maar doelman Niek zag het schot van de spits van Heracliden naast de paal verdwijnen. Even later kreeg Be Quick een flinke kans. Een voorzet kwam van de rechterkant, maar Gerrit Vos kon de bal net geen laatste tikje geven, en in ruil daarvoor kreeg hij zelf een tik waardoor hij even later het veld moet verlaten met een blessure. Kwame Agyemang kwam voor hem in de plaats op linksbuiten. Niet heel veel later kreeg Be Quick een corner die kort werd genomen. Durk maakt een prima actie, hij legde hem vervolgens terug op Kwame die een fantastische pass (het was zeker geen schot) produceerde richting Gerlof Veldman die hem met een hakbal de 1-0 binnenschoot. Vanaf dit moment was Be Quick wel de betere partij. Een aantal minuten later resulteerde dat in een Penalty. Durk Noordmans voelde zich de geroepen man om de penalty te verzilveren, maar hij zag de bal gekeerd worden door een mooie redding van de keeper van Heracliden. Bij rust stond het daarom 1-0.


Na de rust bleef de opstelling ongewijzigd. Ook aan het spel veranderde niet enorm veel. Het was daarom geen fantastische wedstrijd om te kijken (zeker als je geblesseerd bent en helemaal niet mag spelen). Het was een zwaar veld om op te spelen en dat vond niet iedereen even leuk.

Even in de tweede helft kreeg Be Quick weer een corner, genomen door Lútzen Smids? Juist Pieter Osinga. Vooraf van de wedstrijd had trainer Robert van de Berg een corner op papier gezet, wat ervoor zorgde dat Vincent Postma de corner bij de tweede paal zo vrij binnen kon tikken: 2-0. Even later mocht Vincent plaatsmaken voor Jelmer Douwstra, die zijn tweede wedstrijd sinds zijn blessure mocht spelen. Mede daardoor was hij extra gebrand om een goal te maken, waarvoor hij ook de mogelijkheid kreeg, maar het mocht niet baten. Er bleek niets aan de hand te zijn voor Be Quick, tot er in de 87ste minuut opeens een voorzet kwam die binnen werd gekopt door Heracliden, wat de stand op 2-1 bracht. Heracliden kreeg een klein beetje het geloof dat er nog wat te halen viel en ging meer druk zetten de laatste paar minuten. Gelukkig voor Be Quick bleef de stand 2-1 en konden de punten meer naar huis genomen worden.


Volgende week staat een pittige thuiswedstrijd tegen Poolster, de nummer 3, gespeeld. Gelukkig zal het veld dan wat beter zijn!  (16.15 uur hoofdveld)


Rick Pijpker

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren