Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Be Quick o17-1 wint van Afc'34

Geplaatst op Zondag 12 Maart 2017 om 21:37 (302 keer bekeken)
Geschreven door: Staf o17.1

De O17-1 van Be Quick deed dit weekend goede zaken door met 2-0 te winnen van AFC'34. 

Op voorhand een mooi affiche gezien de ranglijst. Be Quick ontving als nummer 6, AFC'34 als nummer 7 in een zonnig Esserberg stadion. In de volgende opstelling werd de wedstrijd gespeeld: Lars, Fabian, Joost, Rick, Quinten (Stan 70e), Ashraf, Jens (Marnix 75e), Mark (c), Stef, Stefan en Sam (Tim 60e). Levi, Vincent en Stan versterkte vandaag de JO17-2 en Job was actief bij JO19-2. 

 

Vanaf minuut 1 was het Be Quick wat het initiatief had in de wedstrijd. De eerste 20 minuten was er voornamelijk een haastig spelbeeld. Beide ploegen probeerden snel de diepte te zoeken bij de snelle aanvallers. Be Quick vond na deze fase meer de rust om echt goede aanvallen op te zetten. Dit lukte dan ook geregeld maar in de eindfase ontbrak het echter vaak aan de juiste pass. Na 25 minuten veroverde Be Quick op eigenhelft de bal. Jens leidde met een mooie diepte pass de counter in. Stef liep na een goede loopactie alleen op de keeper af en bleef uiterst koel in de afronding. Een dik verdiende voorsprong. Na deze openingstreffer nam Be Quick zeker geen gas terug. Het drukte door en ging op zoek naar de 2e goal. Dit resulteerde in een lange fase balbezit op de helft van AFC. AFC liep in deze fase voortdurend achter de bal aan. Het leverde Be Quick een aantal gevaarlijke situaties op in de 16 meter en een aantal goede afstandspogingen waar de keeper met uiterste krachtsinspanningen zijn doel schoon wist te houden.

 

In de rust werd tevreden terug gekeken naar de 1e helft. Het doel van de 2e helft was de voorsprong verder uitbreidden en de wedstrijd winnend afsluiten. Ook in de 2e helft was het Be Quick wat de klok sloeg. Het ging door met goed voetballen en bleef door een verzorgde opbouw en goed samenwerken op zoek gaan naar de 2-0. Helaas lukte het niet om de mooie kansen te verzilveren. Hierdoor bleef AFC loeren op een moment om de gelijkmaker te kunnen forceren. Dit probeerden ze onderandere door met meer spelers voorin te gaan spelen en meer de lange bal te zoeken van achteruit. Be Quick bleef echter keihard knokken tot de laatste minuut. Het kwam nauwelijks in de problemen en maakte in de laatste minuten dan toch de bevrijdende 2-0. Stefan beloonde de goede wedstrijd waarin Be Quick bijna geen kansen weg heeft gegeven en zelf veel mooie kansen heeft gecreëerd, met een mooie treffer. 

 

Een mooie en verdiende overwinning voor Be Quick JO17-1 waarmee het weer volop meedoet in de 'sub-top' van de 2e divisie landelijk. Volgende week wacht de uit wedstrijd tegen SML in Arnhem. 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren