Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Dominant Be Quick 1887 nog lief voor zwak HBS

Geplaatst op Maandag 27 Februari 2017 om 09:26 (465 keer bekeken)
Geschreven door: Andor Heij/ site tweenul

HAREN – Be Quick 1887 hield vanmiddag tegen HBS de drie punten in eigen huis door met 3-1 te winnen. Maar met wat meer zorgvuldigheid hadden de Groningers in het inhaalduel flink aan het doelsaldo kunnen werken. Be Quick steeg wel naar de vierde plaats in de derde divisie op zondag. HBS bleef twaalfde.

Be Quick was voor de pauze veel sterker dan de ploeg uit Den Haag en kreeg veel kansen. Zo kon Romano Djababoe na acht minuten niet voldoende kracht zetten achter een voorzet van Rick Wiersma. Vier minuten later wipte de goed spelende Jorrit Kunst de bal over de HBS defensie en Ahmed al Mahdi rondde af: 1-0. De vleugelverdedigers Chris Tiesinga en Rick Heim konden veelvuldig doorkomen en in de 19e minuut knalde Daan Driever een voorzet van Heim in de touwen: 2-0.

Het slordig spelende HBS kreeg voor de pauze geen kans en mocht blij zijn dat hun doelman Paul van der Helm wel een ruime voldoende scoorde. Al Mahdi, Driever en Djababoe kregen allen een honderd procent kans, maar Van der Helm was steeds een sta in de weg. Ook had de HBS doelman mazzel toen de paal een handje hielp bij een schot van Raymond Bolt.

Dominant

“We speelden voor de pauze zo goed en dominant”, aldus verdediger Chris Tiesinga over de eerste helft. “We verzuimden er alleen meer te maken”. “Het waren mooie goals”, zei trainer Mischa Visser na afloop. “Wij misten daarna de scherpte en hun keeper was erg goed”.

HBS doelman in vorm

Na rust ging Be Quick door met het missen van kansen en Van der Helm met het maken van prima reddingen. Na 51 minuten stuitte Wiersma op Van der Helm en kort daarna stopte de HBS doelman een inzet van Djababoe. Ook de rebound van Al Mahdi bokste Van der Helm uit zijn doel. Na 69 minuten moest hij toch capituleren. Een voorzet van Djababoe werd door Wiersma van dichtbij binnen geschoten: 3-0. Wiersma had direct daarna de vierde moeten maken, maar hij stuitte op Van der Helm.

Be Quick werd daarna slordiger en HBS daardoor dreigender. De eerste kans was meteen raak voor de bezoekers. Dustin van den Berg kon vrij aannemen en in de 77e minuut voor de 3-1 tekenen. HBS kreeg nog twee halve kansen, maar de afronding liet te wensen over.

Arrogant

Be Quick trainer Mischa Visser baalde over de laatste fase van de wedstrijd: “We waren nog maar op 70 procent aan het verdedigen. Het was arrogant. Je hebt mazzel dat je met 3-0 voor staat. Het wordt dan 3-1, maar als we zo tegen andere ploegen spelen wordt het gewoon nog 3-3.”

Emotioneel

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van Be Quick aanvoerder Robert Talens, die daarom niet speelde. “Het was een emotioneel weekje”, zei Visser. “Ik vind het ook heel indrukwekkend hoe de groep hier mee om is gegaan”.

De coaching liet Visser overigens over aan Bernd van Bolhuis, die vanwege het trainersdiploma TC 1 praktijkervaring moest op doen. “Bernd heeft het heel goed gedaan”, aldus Visser.

Opstelling: Bart Woering, Chris Tiesinga, Jorrit Kunst, Thomas Mak, Rick Heim, Remon Bolt, Jur Wardenier, Daan Driever, Rick Wiersma (87e Youri Schuur), Romano Djababoe (70e Gino Fokkens), Ahmed Abdallah Al Mahdi.

 

De doelpunten in beeld:

https://www.dropbox.com/s/e2qs3y3lydznifz/Be%20Quick%20-%20HBS%20goals.mp4?dl=0

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren