Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Eerste poetst voorgenomen -3 per direct weg tegen Juliana’31

Geplaatst op Maandag 19 December 2016 om 12:25 (777 keer bekeken)
Geschreven door: Dick Osinga

Het eerste ging het laatste weekend voor de korte winterstop op bezoek in Malden bij Nijmegen voor de return tegen Juliana’31. Won ons vlaggenschip in Groningen het openingsduel nog met 1-0, nu was de ploeg van Mischa Visser opnieuw met 0-2 winnaar.

De Maldenaren maken een zwaar seizoen door en zijn na het verlies in de onderste regionen terug te vinden. BQ vinden we na een tot dusver prima verlopen seizoen terug op de 5e plaats op de ranglijst.

Op bezoek in Malden was het gesprek van de dag langs de lijn bijna vanzelfsprekend het voorgenomen KNVB besluit ploegen, die op divisie niveau niet voldoen aan de licentie eis van het in dienst hebben van contractspelers, te bestraffen met 3 punten aftrek.

Belachelijk natuurlijk deze contracten eis. Een mening die door vele voetballiefhebbers wordt gedeeld. Hoe kun je clubs bestraffen voor een sportief goed beleid. En waar in de wereld krijg je als organisatie voorgeschreven hoeveel werknemers je in dienst moet nemen? Inmiddels is gebleken dat 12 clubs in de 3e divisie zondag niet aan deze verplichtingen van contractspelers kunnen en willen voldoen. Financiële en principiële redenen liggen hieraan ten grondslag. Het zal dus nu in eerste instantie na het definitieve besluit een gang naar de beroepscommissie worden. Het gezamenlijk optrekken is verstandig, zeker in de wetenschap dat er natuurlijk een veel groter aantal clubs worstelt met deze licentie eis. Ook in de 2e divisie en hoofdklassen ( als promovendi krijgen ze er immers ook mee te maken) leeft dit bezwaar volop.

De wedstrijd was aanvankelijk gelijk opgaand met in de openingsfase direct al mogelijkheden aan beide zijden. Juliana’31 was nog het dichtst bij de openingstreffer met een verraderlijke bal op de lat. Be Quick voetbalde dan in het eerste bedrijf misschien wel wat makkelijker, maar de gretige Maldenaren drongen bij tijden onze ploeg toch wel dreigend in het defensief zonder echt gevaarlijk te kunnen  worden. Dan waren de snelle en af en toe prima uitgevoerde aanvallen van onze equipe dreigender. Voor de goal ontbrak het dan net aan de gewenste scherpte voor het afdwingen van de openingstreffer.

Na  ruim een half uur speeltijd was het Daan Driever die een te korte inspeelpas op het Juliana middenveld onderschepte en deze actie vervolgde met een knappe solo richting vijandelijk doel. Zijn  mooie actie rondde hij beheerst af (32e, 0-1).

Daarmee leek het echte verzet geknakt van de ploeg die ons vorig seizoen de baas was in de promotiestrijd. Vooral aanvallend bleek Juliana verder krachteloos.

Het tweede bedrijf controleerde de BQ equipe het duel maar liet te lang na de score uit te bouwen. Prima aanvallen maar geen treffers. Tot dat ene moment dat Rick Wiersma weer eens langs zijn directe tegenstander snelde, mooi voorgaf op de inkomende Joram Smits (ingevallen voor de kort voor rust geblesseerd geraakte Romano Djababoe), die de bal daarop hard tegen het net joeg (55e, 0-2).

Daarna kansen te over voor een hogere score maar steeds was het net niet. Jammer want daardoor bleef er toch te lang spanning op het duel, want uiteraard deed ook Juliana pogingen het naderend onheil te keren.

Al met al een verdiende overwinning. Het was nog lang gezellig.

Opstelling: Bart Woering, Rick Heim , Twan Nieboer (46e Chris Tiesinga), Robert Talens, Jorrit Kunst, Jorin Keekstra, Remon Bolt, Daan Driever, Rick Wiersma (80e Willem Gootjes), Romano Djababoe (38e Joram Smits), Ahmed Abdallah Al Mahdi

Met foto's:

https://photos.google.com/share/AF1QipOIruCcX5WKJJaBKUL6UZ6OiWLPSiByPB3uZR5tfMxbLemB-ej-ysCdMsVwhZby-w?key=LVNOUWZkOFh0Y0k0QlpFTjJrOGFnMHRfV1pUQTV3

 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren