Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

F2 laat 2 punten liggen in Leek

Geplaatst op Zondag 28 September 2014 om 16:58 (1116 keer bekeken)
Geschreven door: Thijmen en Meint Wichers

Na de winst van vorige week waren de jongens vol zelfvertrouwen om ook tegen VEV ’67 de winst te gaan pakken. Maar het pakte anders uit tegen VlugEnVaardig.

In alle vroegte op de afgesproken verzamelplaats waren niet alleen de dauwdruppels en de mist nog slaperig. Ook een aantal jongens hadden de slaap nog in de ogen. De juiste maten van de polo’s waren binnen, zodat iedereen er goed op stond. Aangekomen in Leek ging het al snel over tot de teambespreking en de warming-up.

Na de aftrap ging F2 meteen in de aanval en leek het erop dat er snel gescoord zou kunnen worden, maar de keeper van VEV leek wel vleugels te hebben. De kansen van de spitsen werden uit het doel gehad en de paal en lat hielpen daar ook goed bij. Taeke raakte helaas iets geblesseerd aan zijn voet waardoor er al snel gewisseld moest worden. Het eerste doelpunt bleef uit waardoor F2 met de oude voetbalwet te maken kreeg: ‘maak je de kansen niet af, dan valt de goal aan de andere kant’.
Door het aanvallende spel moest Skip in zijn eentje de aanval van VEV stoppen. Een klein slippertje kan dan fataal zijn. Thijmen kon de eerste inzet nog tegen houden, maar lag hierdoor op de grond en het doel vrij. 1-0 voor de thuisclub. Wat ook de ruststand was.

Rick en Peter konden de jongens op scherp gaan zetten voor de 2de helft. Na een wat rommelige start begon F2 weer druk te zetten. Vooral via de zijkanten werd de aanval gezocht met aan de ene kant Karsten en aan de andere kant Ruben. Ruben kwam goed langs zijn man en maakte met een goed schot de 1-1. Op het middenveld speelde Melvin zeer sterk en was veel aan de bal. Ook Twan, Stein Len kwamen veelvuldig mee opzetten. Skip had achterin de zaak goed onder controle waardoor Thijmen weinig te doen had.
Na een aantal goed genomen hoekschoppen van rechts door Ruben was het de beurt aan Melvin om een hoekschop van links te nemen. De bal werd er uitgehaald door de verdediging maar kwam precies voor de rechter van Melvin die verwoestend uithaalde en de bal kwam bij de verre hoek binnenkant paal. 1-2! Door de spanning kwam er een groot gejuich vanaf de zijkant. Nu alleen nog maar uitspelen en de winst is binnen.
Met nog maar een paar seconden op de klok floot de scheidsrechter voor een overtreding van Be Quick en gaf, volgens de kenners, een onterechte vrije trap dicht bij het doel van Thijmen. Een hard schot met een vervelende stuit schoot de bal door en zo in de kruising. 2-2 en kort daarna werd afgefloten. Zo zie je maar het betere van het spel, maar toch de punten delen.

Thijmen had na de wedstrijd wel wat energie over en haalde bij de penalty’s een paar ballen eruit. Zelfs 1 met een zweefduik waar geen eind aan leek te komen.

F2 staat nu op de achtste plek. Volgende week spelen we thuis tegen GVAV-Rapiditas die nu 2de staat.
 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Wander Groningen

Wander Groningen is de officiƫle Kia en Opel dealer voor Groningen en omstreken. Op onze vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien.

Rostockweg 12
9723 HG Groningen
Telefoon: 050 588 5600
Email: info@wander.nl

Digitale sponsoren