Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Goede start eerste na winterstop

Geplaatst op Maandag 23 Januari 2017 om 10:58 (495 keer bekeken)
Geschreven door: Dick Osinga

Het eerste kwam na de winsterstop na de afgelasting van het thuisduel tegen HBS voor het eerst weer binnen de lijnen. In Groesbeek moest het worden opgenomen tegen de beloften van Achilles’29. Een ploeg in de onderste regionen van de 3e divisie die juist in de voorgaande vier wedstrijden een goede reeks had neergezet met 10 winstpunten.

In het zonnige en frisse Groesbeek werd het in winterse sferen een merkwaardig duel met twee heel verschillende helften. Een beetje een herhaling van het duel in Groningen eerder dit seizoen. Toen moest onze equipe terug komen van een 0-2 achterstand en dat met 10 man. Nu werd een 1-0 achterstand positief omgebogen en moest uiteindelijk Achilles’29 met 10 man eindigen.

De beloften uit Groesbeek toonden een groot deel van het eerste bedrijf met recht het predicaat beloften te dragen. Met goed voetbal werd gedurende een half uur lang veel gevaar gesticht voor het doel van Bart Woering en er waren momenten dat onze ploeg defensief het spoor volledig bijster leek. Met kunst en vliegwerk en geluk bleef de ploeg tot minuut 25 verschoond van een tegentreffer. Stond hier van BQ zijde dan niets tegenover? Natuurlijk wel. Ook onze ploeg rolde een aantal prima aanvallen uit, maar in de eindfase ontbrak het te vaak aan de gewenste zuiverheid. In de 25e minuut kwamen de Groesbekers dus via Niek Versteegen op een verdiende 1-0 na een mooie steekbal van Brian Campman.

Daarna kantelde de wedstrijd langzaam in ons voordeel en een gelijkmaker leek er aan te komen. Dat duurde echter tot kort voor de rust. Keeper Dani Centen kwam ver zijn doel uit en torpedeerde de doorgebroken Rick Wiersma. De arbiter volstond met een gele kaart. Kennelijk was dit het moment van de echte ommekeer in het duel.  De vrije schop leverde niet direct resultaat maar direct daarna op slag van rust verzond Rick Heim een scherpe voorzet op het hoofd van Daan Driever bij de tweede paal en kopte doeltreffend raak.

Na de pauze kwam onze ploeg sterk uit de startblokken en Achilles’29 werd ver terug gedrongen. Een counter is dan een gevaarlijk risico, maar ook daar hadden onze jongens goed het oog op.

In de 53e minuut was er dan de 1-2 voorsprong. Uit een strafschop, beheerst ingeschoten door Romano Djababoe. Doelman Dani Centen had zijn tweede gele kaart ontvangen, nadat hij in een luchtduel Ahmed Abdallah Al Mahdi had getorpedeerd en kon dus vertrekken. Het was de start van het Romano kwartiertje. Vaak stond hij aan de basis van prachtige of slimme combinaties. In de 59e minuut schoot hij met een volley snoeihard de 1-3 in de kruising en kopte  hij op aangeven van Rick Wiersma in minuut 68 de 1-4 binnen. Hij mocht dus een echte hattrick op zijn naam bijschrijven.

Aan onze zijde werd het vervolgens allemaal net even te frivole. Jammer, want er had op dat moment meer ingezeten. Nu wisten de Goesbeker beloften via counters nog wat kansjes te creëren en uiteindelijk in de 90e minuut de 2-4 te scoren. Weliswaar uit een strafschop. Thomas Mak had zijn tegenstander ongeoorloofd van een score afgehouden en Omid Popalzay schoot raak.

Toch was dat niet het slotakkoord, want in blessuretijd was het Daan Driever die zijn score voor deze middag ook nog even verdubbelde en een dik verdiende 2-5 op het scorebord deed verschijnen.

De wedstrijd lag lange tijd stil wegens een blessure van een der assistent scheidsrechters. BQ ging er mee akkoord dat deze in de pauze vervangen werd door bevoegd scheidsrechter Frans Derks van Achilles’29. Mooi, want je zou door de week nog maar een keer naar Groesbeek moeten voor een halve wedstrijd.

De harde kern BQ supporters had weer genoten en werd voor de duidelijk aanwezige support door de ploeg hartelijk bedankt.

Volgende week al weer een uitwedstrijd. Nu wordt het smalste stukje Nederland bezocht. In Echt staat dan het duel tegen EVV op het programma. Een ploeg die in Groningen een sterke indruk achterliet en ons het nakijken gaf. Er is dus wat recht te zetten in het verre Limburg.  

Opstelling: Bart Woering, Rick Heim , Thomas Mak, Jorrit Kunst, Chris Tiesinga, Jorin Keekstra(75e Willem Gootjes), Remon Bolt, Daan Driever, Rick Wiersma (73e Michiel Rush), Romano Djababoe, Ahmed Abdallah Al Mahdi (71e Youri Schuur)

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren