Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Mooi leerzaam jaar voor het geweldige F2

Geplaatst op Dinsdag 26 Mei 2015 om 18:18 (1002 keer bekeken)
Geschreven door: Kees Brouwer

Het was een leuk voetbal seizoen voor de spelers, de staf, de catering (Peter) en de ouders. De jongens mochten al snel vorig jaar mei met elkaar spelen om elkaar ook wat te leren kennen, maar het werd helemaal duidelijk tijdens de 1e bekerwedstrijd dat de jongens leuk bij elkaar pasten als team.

MENTAAL:
Ondanks de continue sterke tegenstanders werd er het hele jaar hard gewerkt aan de techniek en het positiespel. Het was ook elke keer toch weer verbluffend te zien dat de tegenstanders toch weer een kop groter waren dan onze jongens, maar dat deerden ze helemaal niet. Het nummertje 1 achter de F gaf vaak meer ontzag dan de lengte van de tegenstanders tijdens het inspelen.

Die geweldige mentale veerbaarheid kwam mooi naar voren in de oefenwedstrijd tegen F3. Ze stonden achter voor de rust en ze voetbalden als Feyenoord aan het eind van het seizoen. Je zag van de kant heel duidelijk de verkramping in die kleine spiertjes en de koortsige mentale druk in hun hoofdjes. Ook voor de ouders was het frustrerend om naar die juichende papa's en mama's van F3 te moeten kijken. Het is niet eenvoudig om leuk te blijven glimlachen als de vader van Sem juichend met zijn parapluie staat te zwaaien. Echter na de coachende woorden in de rust kwamen ze als een fris team weer op het veld en speelden ze 10x beter en wonnen dan ook makkelijk de wedstrijd.

TOERNOOI:
Het zijn ook goede toernooi spelers gebleken:

1. in de KNVB beker zijn ze een ronde verder gekomen dan F1.
2. In Duitsland ( waar je trouwens prima een 'kop koffie' kon bestellen ipv 'eine Tasse Kaffee bitte') gingen ze er met de beker vandoor. Het was een nieuw speltype met boarding; de papa's boven de 40 moesten zelf een beetje denken aan NCRV zaal voetbal met Dick Passchier, maar onze jongens hadden het spelletje snel door.
3. Afgelopen twin toernooi hebben ze wederom samen met F1 hun eigen toernooi gewonnen. Wat frappant is dat de opleiding van Be Quick inderdaad zich bewijst tijdens dit toernooi. De spelertjes van Be Quick kwamen bij dit speltype veel beter uit de verf tegen tegenstanders waar ze in de competitie het aardig zwaar tegen hadden.
Frappant is ook dat tijdens de 2 toernooien onze spelertjes de 1e wedstrijd verliezen om vervolgens alles en iedereen alle hoeken van het veld te laten zien.

Doet me denken aan Juni 1988...... Het Nederlands elftal verloor van de Sovjet Unie ook in de eerste wedstrijd maar hebben daarna geen wedstrijd meer verloren. Wie weet?


JUICHEN:
Het juichen werd ook professioneel uitgevoerd en tot een kunst verheven. Wat hebben we allemaal gezien dit seizoen......?

- de salto van Hugo Sanchez ( Real -Madrid)
- buikslidings a la Van Hooijdonk in zijn goede tijd bij NAC
- menige Ronaldiaanse knieslidings op kunstgras (er naar kijken deed onze eigen knien branden)
- zweefvliegtuigen
- bescheiden gebalde vuisten
- etc

Het 'hangen in de hekken' zouden we graag volgende seizoen willen zien. En de blik of gezicht van desbetreffende ouder zal goud waard zijn.

KAPSELS:
De kapsels hebben tijdens het seizoen ook een ontwikkeling mee gemaakt. Tijdens de herfst leek het of onze jongens allemaal naar dezelfde kapper gingen want de coup Pelle was bijna bij iedereen er nauwkeurig in geschoren. Gelukkig speelt er geen John de Wolf meer in de eredivisie........

Kortom een bewogen jaar en heel veel leuke aanknopingspunten voor een nieuw seizoen.

De transfermarkt is geopend!
 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Wander Groningen

Wander Groningen is de officiƫle Kia en Opel dealer voor Groningen en omstreken. Op onze vestiging staat een enthousiast team van professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien.

Rostockweg 12
9723 HG Groningen
Telefoon: 050 588 5600
Email: info@wander.nl

Digitale sponsoren