Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Onmachtig Be Quick 1887 verliest van Jong FC Den Bosch

Geplaatst op Maandag 13 Maart 2017 om 08:01 (231 keer bekeken)
Geschreven door: Andor Heij/ site tweenul

Be Quick 1887 - Jong FC Den Bosch 1-2

HAREN – Een onmachtig Be Quick 1887 verloor vanmiddag in het eigen Esserbergstadion in Haren van de beloften van FC Den Bosch: 2-1. Het was al de tweede nederlaag op rij tegen de nummer 18, want vorige week werd in Utrecht ook al verloren tegen Magreb’90, dat toen hekkensluiter was. Be Quick zakte naar de vijfde plaats in de derde divisie op zondag.

Bij Be Quick ontbraken net als vorige week veel dragende spelers. Maar daar wilde trainer Mischa Visser de nederlaag niet op afschuiven: “We moeten het gewoon doen met de jongens die er wel zijn”. Toch begon Be Quick goed. Na een te korte terugspeelbal schoot FC Den Bosch doelman Nick Leijten tegen de vroeg storende Daan Driever op en de bal caramboleerde het net in: 1-0.

Dat was ook de enige kans voor de Groningers voor de pauze. De Brabanders roken hun kansen en Brandon Robinson kwam met de eerste mogelijkheid die door Be Quick doelman Bart Woering in twee keer werd gepakt. Na 26 minuten was Woering kansloos. Jort van der Sande sneed door de Be Quick defensie en Oussama Bouyaghlaven knalde de bal in de bovenhoek: 1-1. Van der Sande was daarna nog kansrijk, maar Woering stopte de inzet.

Slecht verdedigen

Den Bosch ging na de pauze door en opnieuw was Woering belangrijk door een inzet van Robinson te stoppen. Na 68 minuten schoten de Be Quick verdedigers te bal tegen elkaar aan en Bouyaghlaven pakte het cadeau uit en schoot raak: 2-1. “We stonden echt giga slecht te verdedigen”, baalde Visser na afloop.

Open kans

En in de afronding was het ook niet best. Rick Wiersma stuitte na 76 minuten op Leijten en invaller Thomas Careman kon voor een vrij doel intikken, maar mikte net over. Leijten pakte kort daarop weer een bal van Wiersma en ook de rebound van Youri Schuur. Den Bosch kreeg nog twee mogelijkheden om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Bouyaghlaven en Don Bolsius vonden echter Woering op hun weg.

Tempo

“Wat we aan de bal konden brengen was veel te matig”, aldus Be Quick trainer Mischa Visser. “We konden niet mee met hun tempo. We kregen geen tijd om keuzes te maken en het was daarom vaak een verkeerde keuze of balverlies”. Ook aanvallend liep het niet bij de Groningers: “Zij speelden met vijf man achterop en wij konden daardoor heel weinig creëren.”

Opstelling: Bart Woering, Chris Tiesinga (45e Jur Wardenier), Thomas Mak, Twan Nieboer, Rick Heim (74e Youri Schuur, Jorrit Kunst, Jorin Keekstra, Daan Driever, Romano Djababoe, Ahmed Abdallah Al Mahdi (58e Thomas Careman), Rick Wiersma.

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren