Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Rode kaart breekt Be Quick 1887 op tegen Hercules (update met beelden)

Geplaatst op Maandag 20 Februari 2017 om 08:00 (430 keer bekeken)
Geschreven door: Andor Heij/ site tweenul

Rode kaart breekt Be Quick 1887 op tegen Hercules

Be Quick 1887 - Hercules 1-2

HAREN – Een rode kaart, die Jorin Keekstra van Be Quick 1887 vanmiddag halverwege de eerste helft opliep, werd de Groningers fataal tegen Hercules. De ploeg uit Utrecht pakte de man meer situatie goed op en won terecht met 2-1. Be Quick zakte naar de vijfde plaats in de derde divisie op zondag. Hercules is zesde.

Geschreven door Andor Heij

De rode kaart, een overteding op Jeffrey Vlug, viel net op het moment dat Be Quick in het eigen Esserbergstadion in Haren de bovenliggende partij was geworden met een paar halve kansen. “We verloren een paar duels op het middenveld en ik wilde een flinke drukker geven”, aldus Keekstra over zijn kaart. “Maar ik vloog er wat wild en ongelukkig in, zeg maar wat houterig. Het was ook geen goed moment. Het was zuur, want ik denk dat we de wedstrijd met elf man hadden kunnen winnen. Ik zou nagetrapt hebben, maar dat was het zeker niet. Zo’n speler ben ik niet”.

Hercules nam meteen het initiatief over en vlak na de rode kaart knalde Zakaria Issarti vol op de paal. Na 39 minuten viel de 1-0 wel toen Vlug volledig vrijstaand werd aangespeeld en kon scoren. Nathan Bijl schoot daarna net over het Groningse doel.

Dreiging

Na rust moest Be Quick doelman Bart Woering aan de bak op een schot van Thomas Reynaers en een kopbal van Loed Keizer. Reynaers kreeg nog twee aardige kansen die over en naast vlogen. Omdat de tweede niet viel bleef Be Quick er in geloven en dook een paar keer dreigend op voor het doel van Fons Mulder.

Beslissing

Na 70 minuten wilde Chris Tiesinga een bal controleren, maar die vloog te ver van zijn borst. Gilbrano Plet kreeg zo vrije doortocht op Woering en de spits faalde niet: 2-0. Be Quick trainer Mischa Vsser baalde: “We waren al 20 minuten sterker en ik vroeg me af wie nou met elf man speelde. De 2-0 sloot die goede fase van ons af. De 2-1 kwam te laat.”

De aansluitingstreffer viel in blessuretijd toen Daan Driever een vrije trap op de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek parkeerde: 2-1. Plet kreeg namens Hercules nog een hele grote kans die hij voorlangs schoof. Be Quick startte daardoor in de derde periode met een nederlaag.

“In de tweede helft hebben we met heel veel energie gespeeld. Veel ploegen gaan dan door hun hoeven, omdat we gewoon veel fitter zijn”, aldus Visser. “Maar we hebben eigenlijk geen uitgespeelde kansen gehad. Er waren wel wat momenten in hun strafschopgebied waarvan je dacht, dat de scheidrechter een strafschop kon geven. Zij hebben wel terecht gewonnen. Hercules is een goede ploeg waar we ook met elf man veel moeite tegen hadden”.

Be Quick 1887 – Hercules 1-2. 0-1 Jeffrey Vlug (39.), 0-2 Gilbrano Plet (70.), 1-2 Daan Driever (90.). Rood: Jorin Keekstra (Be Quick, 23.). Toeschouwers: 250.

Opstelling: Be Quick 1887: Bart Woering, Chris Tiesinga, Jorrit Kunst, Twan Nieboer (30e Jur Wardenier), Rick Heim, Jorin Keekstra, Remon Bolt, Daan Driever, Rick Wiersma (70e Michiel Rusch), Romano Djababoe, Ahmed Abdallah Al Mahdi (87e Fokkens)

Beelden OOG TV:

https://www.oogtv.nl/2017/02/tiental-be-quick-1887-onderuit-tegen-hercules/

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren