Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Una historia Catalana

Geplaatst op Zondag 19 Februari 2017 om 19:05 (933 keer bekeken)
Geschreven door: Wim Speulman

Una historia Catalana

Dingen lopen zoals ze lopen. Dat houdt in dat het soms meezit, en soms tegen. Gisteren waren we getuige van een collectief gevalletje van “even je dag niet hebben”. Hoewel, als we eerlijk zijn moeten we eigenlijk wel toegeven dat kijkend naar het spel van de laatste 6 á 7 wedstrijden we ook weer niet al te verbaasd mogen zijn. Een zeperd zoals de C2 op die wat triestige Zaterdagochtend tegen Bedum opliep stond eigenlijk al een poosje in de sterren geschreven. Het zat er aan te komen. En het is er helaas ook uitgekomen.
Tegen een team als Bedum kun je verliezen. Absoluut geen schande. Goed stelletje voetballers die ook nog eens fysiek oersterk zijn. Merendeel tweedejaars, waarschijnlijk ook nog geboren in de eerste 6 maanden en gewend om te ploeteren op de zware klei. Jongens die elke dag tegen de wind in naar school moeten fietsen. Aardappeleters met een missie. Al sinds de nederlaag tegen onze jongens bestond er voor de mannen uit Bedum maar één ding, één datum, één wedstrijd. En dat was de wedstrijd van gisteren tegen Be Quick C2. Er stond een rekening open die vereffend diende te worden. Een schande moest worden weggepoetst.
Het werd dus wolven tegen lammeren. En op tien minuten in de eerste helft na moeten we maar niet teveel woorden vuil maken aan het voetbal. Dat was ver verwijderd van het niveau dat onze jongens wel degelijk aan kunnen tikken. Maar goed, niemand is zo goed als zijn of haar beste prestatie. We zijn zo goed als onze gemiddelde prestatie. Als je daar echter al heel ver onder zakt, dan helpt er helaas geen lieve moeder meer aan. Zelfs Frederika niet.
Is er nu reden tot somberheid en Siberische depressies…? Geenszins, lijkt mij. Dat wat we gisteren zagen gebeuren overkomt ons allemaal wel eens. Zo’n leermoment waar je aanvankelijk met niet al te veel plezier op terug kijkt, maar waarvan je je later realiseert dat het je wel degelijk geholpen heeft je te ontwikkelen tot de speler die je geworden bent.
Is de droom nu over? Absoluut niet. De druk ligt nu bij Bedum. En natuurlijk, het is een uitstekend team. Eigenlijk een team dat op een niveau hoger dan hoofdklasse ook uit de voeten zou kunnen. Maar het zijn gewoon mannetjes van vlees en bloed. Die gaan nog wel een puntje vermorsen. Die gaan nog zo’n dag krijgen als onze jongens gisteren hadden. Dag in dag uit tegen de wind in naar school fietsen breekt je uiteindelijk een keer op. Ik bedoel maar: hoeveel heeft Bauke Mollema nou helemaal gewonnen?
Wat ik onze mannen wel zou willen meegeven is dit; word wat slimmer en geef niet op. Niet zo snel als gisteren in ieder geval. Als je nou weet dat je tegenstander gemiddeld elke minuut een vrijwel niet te negeren overtreding maakt, incasseer die dan op de helft van Bedum. En jaag de daaruit volgende vrije trap dan richting Silve het vijandelijk strafschopgebied in. De enige kans die we gisteren kregen kwam voort uit precies zo’n situatie.
In de eerste helft maakte Bedum meer dan dertig overtredingen. Be Quick maakte er twee!!! Alsof we ons erbij neergelegd hadden dat het toch niets zou worden. Ik pleit niet voor grof spel en harde overtredingen. Maar jongens, de kaas op jullie brood is van jullie. En niet van die jongens van Bedum. Als je voor de zoveelste keer aan je shirt of arm wordt getrokken of in je rug wordt geduwd, dan mag je best wel eens van je afbijten. Dat hoef je niet gelaten te incasseren. Maar dan wel graag sportief, op zijn Be Quicks. En slim graag. Gele kaarten hebben we niets aan.
We zijn dus niet somber, niet depressief. We schudden een paar keer met ons hoofd en bijten ons vast in de resterende wedstrijden, waar we ons op verheugen en waar we met vertrouwen naar uitzien. Alles kan nog. Er zit nog veel in het vat. Always look at the bright side of live, zullen we maar zeggen.
Na gisteren weten onze jongens precies hoe Lionel, Andrés, Luis en Gerard en hun vrienden zich afgelopen week voelden. Hoe een ongewilde zeperd je toch het Barcelona gevoel kan opleveren.


Adeu, Wim
 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren