Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 2 april 2017, aanvang 14.30 uur Be Quick 1887 - Quick'20 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

Van week tot week. Genieten en volhouden.

Geplaatst op Maandag 6 Maart 2017 om 08:59 (336 keer bekeken)
Geschreven door: Wim Speulman

Van week tot week. Genieten en volhouden.

De eerste wedstrijd na de faux pas tegen Bedum was meteen maar tegen Wildervank. Ook een heel aardig ploegje. Fysiek in orde. Goede voetballers. Een tegenstander om rekening mee te houden en derhalve een aardige test om te zien hoe onze jongens de vakantie gebruikt hebben om te herstellen van wat we toch wel een behoorlijke dip mogen noemen. Wijzelf zijn naar Ameland gegaan. Fietsen gehuurd en straf tegen de wind in gefietst. Dat heeft geholpen. Niets zo louterend als duinop jezelf tegen windkracht vijf in worstelen. Daar word je een vent van, blijkbaar. Ikzelf werd er voornamelijk heel erg moe van. Dat doet er gelukkig volstrekte niet toe. Ik hoef geen beslissingswedstrijd te spelen aan het eind van het seizoen.
De wedstrijd van gisteren was een typische Be Quick C2 wedstrijd. De jongens waren onmiskenbaar beter dan de tegenstander. En het had eigenlijk een veel hogere uitslag moeten worden dan de uiteindelijke 3-2 overwinning. Dat had makkelijk gekund. Met iets meer slimheid en concentratie was dat er ook wel uitgekomen. Maar ja, voor de goal mag het wat efficiënter. Veel efficiënter. En passes over vijf meter moeten eigenlijk toch wel gewoon bij het goede kleur shirt aankomen. En met veel elan twee man passeren in de richting van Bram schiet ook niet heel erg op. Dat ziet er weliswaar heel bedrijvig uit maar het levert volstrekt niets op.
De eerste goal liet de massaal toegestroomde supportersschare zien hoe het ook kan. Uitstekend gevoetbald Keurig gepassed. Over het gras en niet op kniehoogte. Vijf stationnetjes en Nathaniel aan het eind van de aanval om de trekker over te halen. Heerlijk om te zien en prima gevoetbald. Leuk!
De jongens verzuimden vervolgens om afstand te nemen van Wildervank, dat haar huid zo duur mogelijk verkocht. In de pauze waren we het er over eens dat een snelle twee – nul de nekslag zou moeten betekenen. Dan zou Wildervank definitief afgeschud moeten zijn. Althans, zo dachten de kenners. Niets bleek echter minder waar. De veenkolonialisten bleven maar aanhaken. En had Bram niet met een prachtige reflex die penalty in de eerste helft uit zijn goal gehouden dan hadden de jongens het waarschijnlijk nog erg zwaar gekregen. Veel te zwaar en onnodig zwaar. Natuurlijk, Wildervank heeft een prima ploeg. Maar dat is nog geen reden om er dan maar van te verliezen. Sterker nog, er is geen enkele denkbare reden om nog van wie dan ook maar te verliezen.
Het rendement mag omhoog. Honderd procent kansen mogen in de toekomst best tot doelpunt gepromoveerd worden. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Alles zit nog in het vat. Een Grande Finale aan het eind van het seizoen behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. Mij lijkt dat fantastisch. Daar wil ik wel een stukje over schrijven.
In de opmaat naar de resterende reeks finales die onze jongens te wachten staat dan nog even iets over brood en kaas. Ik deel normaal gesproken geen pluimen uit voor individuele prestaties. En dat doe ik ook nu weer niet. Maar er waren er gisteren twee die lieten zien hoe je straks de Grande Finale in moet gaan. Met passie, zelfvertrouwen en vechtlust. Geen duel ging verloren. Ballen werden veroverd en als hun man er vandoor was gaven ze niet op maar renden ze er net zo lang achteraan totdat ze hem weer ingehaald hadden. Wanneer er iemand op de grond lag, dan was het de tegenstander, niet zij zelf. Blijkbaar heeft dat ook erg veel met concentratie te maken, want in de passing waren deze heren vrijwel foutloos. En de balaannames waren voortdurend vlekkeloos. De wil om te winnen en het plezier knetterde ervan af. Als we die houding weten te vermenigvuldigen tot elf, en dan twee helften lang, dan is het jammer voor Bedum. Die zullen dan wederom niet promoveren.
Ze kunnen echt goed voetballen, die mannen van ons.


Ciao, Wim
 

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Cardio-XL V.O.F.

Cardio-XL biedt u trainingen en diensten op het gebied BHV, EHBO, VCA en reanimatie. Wij doen dit desgewenst vanuit een RI&E. Onze NRR gecertificeerde instructeurs komen uit het werkveld van de acute

Spoorlaan 5
9753 HV Haren (Gn)
Telefoon: T 050 535 23 46
Email: info@cardio-xl.nl

Digitale sponsoren