Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

verslag SML o17-1 - BQ o17-1

Geplaatst op Maandag 20 Maart 2017 om 17:50 (233 keer bekeken)
Geschreven door: staf 017-1

JO17-1 tankt vertrouwen door goede overwinning in Arnhem op SML. 

Datum: 18 maart 2017

Uitslag: 1-3 (0-1)

Opstelling: Lars (k), Fabian (Stan 60e), Joost, Rick, Quinten (Job 65e), Ashraf, Jens (Tim 50e), Mark (c), Stef, Stefan en Sam. 

* Levi versterkte vandaag de JO19-2 en Marnix was actief bij de JO17-2. Vincent en Bart waren geblesseerd en konden niet in actie komen.

Na de goede en belangrijke overwinning op AFC'34 van vorige week, stond er vandaag een uit- wedstrijd tegen hekkensluiter SML op het programma. In de busjes van ZINN vertrok de selectie rond 10.30 uur richting Arnhem. De chauffeurs zorgden ervoor dat we ondanks het slechte weer netjes op tijd en veilig aankwamen op het mooie complex van onze tegenstander. Een mooi hoofdveld met nieuw kunstgras en erg gastvrije mensen zorgden voor een prettig ontvangst.  

Na een bespreking waarin alle afspraken nogmaals zijn doorgenomen werd de warming up onder droge omstandigheden afgewerkt. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Be Quick de sterkste ploeg was. Toch was SML niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. En voor Be Quick was er na puntverlies tegen laag geklasseerde ploegen geen reden voor onderschatting. Na een onrustig begin van de wedstrijd was het Be Quick wat de eerste mogelijkheden kreeg. SML verdedigde compact maar durfde bij vlagen wel ver op de helft van Be Quick druk te zetten. Dit gaf Be Quick veel ruimte in de diepte. Helaas kon Be Quick een aantal goede kansen niet benutten. Door het af en toe felle druk zetten van SML was het voor Be Quick soms oppassen in de opbouw, en waken voor de snelle omschakeling van de tegenstander. Gelukkig was daar Lars die een 100% kans van SML onschadelijk maakte. Halverwege de eerste helft was het toch Be Quick wat de ban brak. Na een goede steekpass van Stef kwam Sam goed door aan de linkerkant. Hij passeerde de rechtsback en had oog voor Stef die als spits goed positie koos. Een doelpunt uit het boekje, 0-1! Na deze verdiende 0-1 ging Be Quick op zoek naar meer. Helaas ontbrak het bij de aanvallers aan de rust in de afronding voor de goal en kon Joost een corner niet tot doelpunt omzetten. Verdedigend kwam Be Quick nauwelijks in de problemen. In de opbouw werden de middenvelders veelvuldig ingespeeld waardoor deze de aanvallers in stelling konden brengen. 

Een magere maar zeker verdiende 0-1 in de rust. In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter niet. Ongeveer 10 minuten na rust was Sam attent bij een slordige terugspeelbal van de linksback van SML. Hij omspeelde goed de keeper en wist knap te scoren. Een bevrijdende 0-2 die de rest van de ploeg lucht gaf om nog vrijer te gaan voetballen. SML streed voor hun laatste kansen en dit leverde een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van Lars. Lars bleek echter vandaag weer uiterst geconcentreerd en zeker van zichzelf. De druk van SML leverde Be Quick ook veel ruimte op in de omschakeling. Dit resulteerde in een mooie goal van Tim (0-3), Sam bekroonde zijn sterke wedstrijd in deze actie met zijn 2e assist. SML redde de eer door een hoge vrije trap in de 16 meter die plotseling voor de voeten van een SML speler terecht kwam. Be Quick speelde hierna de wedstrijd volwassen uit en nam daarmee de 3 punten mee naar Groningen. 

Een goed en belangrijk resultaat waarmee het zich nog steeds goed mengt in de strijd voor na- competitie voetbal. Volgende week staat een mooie krachtmeting op het programma. Nummer 2, Zeeburgia komt op bezoek op de Esserberg. De heen wedstrijd in Amsterdam werd jammerlijk en onfortuinlijk verloren met 2-1. Wij verwelkomen u allen graag om 11.30 uur bij dit mooie affiche. 

 

Staf JO17-1

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren