Hoofdsponsor: ING Bank / Hoofdsponsor jeugd: BBI Travel
Zondag 26 maart 2017, aanvang 14.30 uur OFC - Be Quick 1887 Hoofdsponsor:
Hoofdsponsor jeugd:

v.v. Middelstum 1 - Be Quick 1887 zaterdag 1

Geplaatst op Maandag 20 Februari 2017 om 22:14 (270 keer bekeken)
Geschreven door: Pieter Patje

V.V. Middelstum 1 – G.S.V. Be Quick 1887 Zaterdag 1

Zaterdag 18 februari 2017 werd met een iets kleinere selectie dan normaal gang gezet richting het mooie Middelstum. Bartje Kranenborg was afwezig om het concert van zijn grote helden van Avenged Sevenfold bij te wonen. Het schijnt dat hij nog steeds aan het huilen is van geluk. Teamplayer en tevens aanvoerder Allard van Boven was op wintersport en ja de zelfbenoemde verlosser Jelmer Gerben Douwstra was er uiteraard ook niet. Daar stond de terugkeer van pinchhitter Janco van den Bergs tegenover. Hierover later wellicht meer.
Middelstum uit dus, een biljartlaken. Nee, niet. Een knollentuin pur sang. Patje zou zijn hond er nog niet op uitlaten. Gelukkig beschikt coach van den Berg naast de vele mooi-veld-voetballers ook over een Tom Warmels en een Martijn ‘Bodycheck’ van Kesteren. Zij leefden helemaal op bij het zien van het veld waarop gespeeld ging worden en gingen dan ook voorop in de strijd.
Dit begon echter pas nadat ZatUno al snel in de wedstrijd op achterstand kwam. Een vrije trap werd hoog de zestien in gepompt waarna een scrimmage ontstond. De spits van Middelstum kwam als winnaar uit deze strijd en prikte de 1-0 binnen.
Dit was het sein voor Be Quick om haar rug te rechtten. Voetballend was ZatUno de bovenliggende partij in deze eerste helft, dit resulteerde echter nog niet in grote kansen. Zo vloog een vrije trap van Gerlof Veltman rakenlinks langs het vangnet achter de goal van Middelstum. Een vrije trap van Pieter Osinga belandde in de handen van de keeper en een poging van Lútsen Smits werd van de lijn gehaald door een van de robuuste verdedigers van Middelstum.
In de 35e minuut kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord. Een beuk in de rug van spits Vincent Postma resulteerde terecht in een penalty. Ondanks zijn misser van twee weken eerder was het Durk Noordmans die het leer klaarlegde en de bal feilloos via de binnenkant van de paal in het doel deed belanden. Veel scherper dan dit zul je ze niet vaak zien. Echt-echt-écht knap gedaan. Mentaal ook ijzersterk. Hierdoor gingen beide ploegen met 1-1 aan de thee.
Na rust nam Middelstum het heft iets meer in handen. Tackles en andersoortige overtredingen vlogen de spelers om de oren. Hierdoor ontstond een harde en felle wedstrijd met her en der een gele kaart tot gevolg. Helaas ging dit ook ten koste van de enkel van Tom Warmels. Hij werd na zo’n 70 minuten de wedstrijd uitgeschopt. Hierbij hield de scheidsrechter de kaarten op zak. Keuzes.
Op dat moment had Middelstum de leiding in de wedstrijd genomen door een vrije trap van zon meter of 35 in enen richting het doel te trappen. Keeper Niek Dorrepoal kreeg de bal in tweeën, maar vlak voor de lijn, onder controle. De scheidsrechter beoordeelde op zijn manier dat de bal de lijn had gepasseerd. Stempel drukken. 2-1.
Al dan niet noodgedwongen werden er bij Be Quick een aantal wissels doorgevoerd om de wedstrijd alsnog naar haar toe te trekken. Rick Pijpker, Gerrit Vos en de eerder genoemde pinchhitter kwamen in het veld. Het was echter de zichzelf wegcijferende Gerlof Veltman die voor de gelijkmaker zorgde. Vanaf rechts kwam hij naar binnen gedribbeld om de bal met links in de verre hoek te plaatsen. Keepertje kansloos. 89e minuut 2-2.
Met die stand zouden beide ploegen waarschijnlijk hebben kunnen leven, maar het liep anders. ZatUno probeerde de winnende goal af te dwingen en pompte de bal nog maar eens richting de zestienmeter van de tegenpartij. Het daaropvolgende kopduel werd gewonnen door de pinchhitter en de bal kwam op links terecht bij Rick Pijpker. Met zijn geleende voetbalschoenen krulde hij de bal piekfijn richting de vrijgelopen Vincent Postma die de bal snoeihard tegen de touwen joeg. 2-3.
Met de 3 punten en een gewonnen rollade in de tas was het een zeer aangename terugreis. ZatUno vervolgt haar competitieprogramma op 11 maart aanstaande met de derby tegen Amicitia VMC. We spelen thuis en dus waarschijnlijk mét Jelmer Gerben Douwstra. Komt dat zien!

Durk Noordmans

Lees reacties of plaats je reactie op dit artikel...

Restaurant Weeva

WEEVA staat voor "Woon- en Eethuis voor Allen” en is opgericht in 1871 was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Nu zijn we als restaurant WEEVA terug van weggeweest.

Gedempte Zuiderdiep 8
9711HG Groningen
Telefoon: 050-3129919
Email: f.dalebout@martinihotelgroup.nl

Digitale sponsoren